Νέα & Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου ΣΕΛΛΕ για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06-06-2014 09:14

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) υποδέχεται με ανακούφιση την απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα σχετικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή.
Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης μιας άδειας που θα επιτρέψει στους επαγγελματίες λογοθεραπευτές να εργάζονται ως αναγνωρισμένοι επιστήμονες, κατάφερε να ξεπεράσει αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να προχωρήσει μια διαδικασία που καθυστερούσε αδικαιολόγητα και βρισκόταν σε εκκρεμότητα τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Υγείας, σε συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή και ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι σχετικές προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή θα απαιτείται, πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ ή αντίστοιχο αναγνωρισμένο πτυχίο του εξωτερικού ή απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010. Παράλληλα, προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις για αυτούς που έχουν σχετικά προσόντα μέχρι την έκδοση του Π.Δ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι λογοθεραπευτές, σε αντίθεση με τους περισσότερους επαγγελματίες της υγείας, εργάζονται μέχρι σήμερα χωρίς άδεια, χωρίς καμιά πιστοποίηση της θεωρητικής και κλινικής τους κατάρτισης. Με τη θεσμοθέτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προστατεύονται όχι μόνο το κύρος και η αξιοπιστία του επιστήμονα λογοθεραπευτή, αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας, μέλη πολύ ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (μικρά παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν διαταραχές λόγου, ομιλίας και κατάποσης) και διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.
Ο ΣΕΛΛΕ δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, η οποία, δια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και ιδιαιτέρως με την αποφασιστική συμβολή του Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα, έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και την απαιτούμενη πολιτική βούληση για να λύσει ένα ουσιαστικό πρόβλημα που βασανίζει τους λογοθεραπευτές επί πολλά έτη.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ΤΕΙ Λογοθεραπείας. Πρόκειται για έναν επιστημονικό και επαγγελματικό Σύλλογο που κύριο στόχο έχει την προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από χίλια μέλη. Ο ΣΕΛΛΕ είναι μέλος του International Association of Logopedists and Phoniatrics (IALP).



 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πάρο

Ανάρτηση: 13-02-2025 10:53

Ζητείται λογοθεραπευτης ή λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για το νησί της Πάρου για άμεση συνεργασία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Πατήσια

Ανάρτηση: 11-02-2025 09:14

Παιδαγωγικό Κέντρο με έδρα τα Πατήσια αναζητά λογοθεραπευτή/τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η εργασία αφορά απογευματινό ωράριο (13:00-21:00) με ευελιξία στις ημέρες απασχόλησης (μία έως πέντε ημέρες).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στην Ορεστιάδα Έβρου

Ανάρτηση: 07-02-2025 08:58

Ζητείται ανεξάρτητος συνεργάτης λογοθεραπευτής με πτυχίο λογοθεραπείας και άδεια άσκησης επαγγέλματος, για συνεργασία -συστέγαση σε κέντρο λογοθεραπείας στην Ορεστιάδα Έβρου. Θα εκτιμηθεί η κλινική εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό. Η επιχείρηση λειτουργεί ήδη από το 2017. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 06-02-2025 10:48

Κέντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι, αναζητά λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, για άμεση συνεργασία 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στο Κορωπί

Ανάρτηση: 05-02-2025 09:25

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Κορωπί, που εξειδικεύεται στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων, αναζητά 2 Λογοθεραπευτές για να ενταχθούν στην ομάδα μας από τον Σεπτέμβριο του 2025. Προσφέρουμε: Δυνατότητα πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ευελιξία στη συνεργασία: με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ΙΚΑ, άμεση ασφάλιση, σύγχρονο και συνεργατικό περιβάλλον με δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης.
Απαιτούμενα Προσόντα: Πτυχίο Λογοθεραπείας, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εμπειρία ή ενδιαφέρον στη συνεργασία με παιδιά, ικανότητα συνεργασίας σε διεπιστημονική ομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Άρτα

Ανάρτηση: 30-01-2025 11:58

Ζητείται λογοθεραπεύτρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Άρτα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Διήμερο workshop για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα "Attention Autism ™"

05/04/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Σε συνέχεια των προηγούμενων πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων, με μεγάλη χαρά, ο ΣΕΛΛΕ και η Επιστημονική Επιτροπή σε συνεργασία με το Gina Davies Autism Centre, διοργανώνουν και πάλι διήμερο workshop για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο πρόγραμμα Attention Autism ™. To Workshop θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα.

Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

13/04/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει ακόμα μια Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Απριλίου 2025 στις 10.00πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα.

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ