Εκδηλώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Δυσφαγίας

ΤΥΠΟΣ: Σεμινάριο

ΠΟΛΗ: Αθήνα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Γραφεία Σ.Ε.Λ.Λ.Ε

ΗΜ/ΝΙΑ: 02/06/2024 - 02/06/2024, 10:00 ώς 15:00

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο με θέμα:"Τραχειοστομία -Κατάποση & Ομιλία". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια). 

 

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξηγήσει τον τρόπο και μηχανισμό με τον οποίο οι σωλήνες τραχειοστομίας μπορούν να επηρεάσουν την κατάποση.

 

Πρόγραμμα:

  • 09:30-10:00   Προσέλευση

Στοιχεία Ανατομίας & Ενδείξεις Τραχειοστομίας - Είδη Τραχειοσωλήνων - Επίδραση Τραχειοσωλήνα σε Κατάποση και Φωνή. Πως οι Βαλβίδες Ομιλίας Επιδρούν στην Κατάποση και Φωνή - Αbove Cuff Vocalization ((AVC) - Evidence Based Practise (ΕBP) Πρωτόκολλα - Αξιολόγηση Φώνησης & Κατάποσης σε Ασθενείς με Τραχειοστομία - Ο Ρόλος του Λογοθεραπευτή στη Διαχείριση της Τραχειοστομίας

  • 12:30-13:00   Διάλειμμα

Πρωτόκολλα Απογαλακτισμού Evidence Based Practise (EBP) - Ο Ρόλος της Διεπιστημονικής Ομάδας στην Εξασφάλιση Καλύτερης Ποιότητας Ζωής των Ασθενών με Τραχειοστομία - Ασθενείς με Τραχειοστομία σε: Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης (ΚΑΑ) και Κατ'όικον Ασθενείς -  Μελέτες Περιπτώσεων - Συζήτηση

  • 15:00             Τέλος Σεμιναρίου

 

Εισηγητές:

  • Ψυχογιού Λουκία, SLT, MSc
  • Πολίτη Χριστίνα, SLT, MSc. Rehab. Sci.PhD (cand), Επικεφαλής της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΛΛΕ
  • Αλεξανδροπούλου Άννα, SLT, MSc.PhD (cand), Μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία
  • Κουτσουρίδης Κωνσταντίνος, SLT, MSc, Μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τη Δυσφαγία

 

Το σεμινάριο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για διαβούλευση με κατάλληλο επαγγελματία υγείας, καθώς η ιατρική κατάσταση κάθε ατόμου είναι μοναδική.

 

Κόστος Συμμετοχής*

  • Φοιτητές και  Ενεργά Μέλη ΣΕΛΛΕ: 80 ευρώ 
  • Μη Μέλη ΣΕΛΛΕ: 100 ευρώ

* Τιμή χωρίς ΦΠΑ.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε τιμολόγιο: + Φ.Π.Α 24% επί της αρχικής τιμής. Διαφορετικά θα λάβετε απόδειξη είσπραξης. 

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κράτηση θέσεων, πατήστε εδώ.


Πολιτική Ακύρωσης

 

Οι συμμετέχοντες, που επιθυμούν την ακύρωση της εγγραφής τους, θα πρέπει να την αποστέλλουν γραπτώς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο epep@selle.gr μέχρι και δεκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν το  σεμινάριο και θα λαμβάνουν πλήρη επιστροφή χρημάτων (μείον 15 ευρώ για τα διαχειριστικά έξοδα του σεμιναρίου).

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν επιστρέφονται οι εγγραφές.

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Webinar: Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES

22-05-2024 11:26

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δωρεάν webinar με τίτλο: "Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES". To webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 12:00μμ μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια την Dr Marleen Westerveld. 

Συνάντηση Συλλόγων Λογοθεραπευτών/τριων με τον Υπουργό Υγείας

16-05-2024 14:11

Πραγματοποιήθηκε στις 26/04/24 στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση των εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων Λογοθεραπευτών/τριων με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη.

Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

24-04-2024 11:07

Ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια) στις 17.00.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πάτρα

Ανάρτηση: 24-05-2024 15:36

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο  αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για νέο Κέντρο Ημέρας αυτισμού παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων στην Πάτρα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 22-05-2024 13:35

Κέντρο Ειδικής Νευροψυχοκινητικής Αγωγής στο Χαλάνδρι αναζητά λογοθεραπεύτρια/η για 2-3 φορές την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο 2024.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Μενίδι

Ανάρτηση: 22-05-2024 09:47

Η ομάδα μας αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για δυο ημέρες εβδομαδιαίως με έναρξη συνεργασίας από τον Σεπτέμβρη του 2024. Το κέντρο μας βρίσκεται στο Μενίδι (Δήμος Αχαρνών) Παρέχεται εποπτεία. Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό θα συνεκτιμηθούν.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Χολαργό

Ανάρτηση: 21-05-2024 14:30

Από νεοσύστατο Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού και Εφήβου στον Χολαργό ζητείται λογοθεραπεύτρια / ης για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητες προϋποθέσεις: άδεια ασκησης επαγγέλματος, προϋπηρεσία σε παρόμοια θέση, μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στα Τρίκαλα

Ανάρτηση: 20-05-2024 09:08

Από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στα Τρίκαλα ζητείται λογοθεραπεύτρια για πλήρης απασχόληση και πλήρεις αποδοχές.

Ζητείται λογοθεραπεύτρια στην Πεύκη

Ανάρτηση: 17-05-2024 12:23

Λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών ζητείται για συνεργασία (2 ημέρες την εβδομάδα, 15.00 έως 21.00) από Σεπτέμβριο σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Πεύκη Αττικής. Κατά προτίμηση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ