Εκδηλώσεις

(ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ) Parents as Partners

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ

ΤΥΠΟΣ: Σεμινάριο

ΠΟΛΗ: Αθήνα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΕΝΑΣΤΡΟΝ

ΗΜ/ΝΙΑ: 17/09/2016 , 09:00 ώς 16:00

Ο ΣΕΛΛΕ έχει την τιμή και την χαρά να φιλοξενεί το ιδιαίτερα δημοφιλές σεμινάριο “PARENTS AS PARTNERS”. Πρόκειται για μία μια μέθοδο που υποστηρίζει την συμμετοχή των γονιών στην λογοθεραπεία και γενικά στον τομέα της αποκατάστασης. Εισηγήτρια του workshop είναι η Judith Ball γνωστή και από την συνεργασία της με το Hanen Centre (για το βιογραφικό της εισηγήτριας πατήστε εδώ)

Η σχετική βιβλιογραφία αναδεικνύει το Parents As Partners ως τεκμηριωμένη κλινικά μέθοδο η οποία απευθύνεται σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την συγκεκριμένη μέθοδο μέσα από μια διαδραστική διαδικασία εστιάζοντας στην οικογένεια και μελετώντας τον ρόλο των γονιών στην αξιολόγηση, την θεραπεία και την υποστήριξη του προγράμματος στο σπίτι.

Η διάλεξη περιλαμβάνει βίντεο, ομάδες συζητήσεων, ομάδες επίλυσης προβλημάτων, καθώς και ατομικές μελέτες περίπτωσης.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μελέτες περίπτωσής που θέλουν να μοιραστούν, όπου είτε η συμμετοχή της οικογένειας αντιμετωπίζει προβλήματα είτε πρόκειται για μια επιτυχημένη συνεργασία με την οικογένεια.

Επίσης οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν ένα πρόγραμμα που έχουν αναπτύξει πρόσφατα και να φέρουν  προσωπικά ή εμπορικώς διαθέσιμα υλικά τα οποία έχουν δώσει στους γονείς για τη θεραπεία στο σπίτι. Τέλος, συνίσταται να φέρουν περιστατικά όπου η συμμετοχή της οικογένειας αποτελεί ή αποτέλεσε πρόκληση.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, χωρίς επίσημη μετάφραση. Θα παρέχεται υποβοήθηση στην κατανόηση από τη συντονιστική ομάδα.

 

Για το πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ

Για δήλωση συμμετοχής και κόστος σεμιναρίου πατήστε εδώ

 

 

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Διακοπή ρεύματος στα γραφεία του Συλλόγου

08-12-2025 13:29

Σας ενημερώνουμε ότι στα γραφεία του Συλλόγου υπάρχει διακοπή ρεύματος, λόγω διευρυμένης βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.
Ελπίζουμε στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης και πιστοποίησης στα ψυχομετρικά εργαλεία LEXiS & FOCUS

13-11-2025 10:13

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης και πιστοποίησης στα ψυχομετρικά εργαλεία LEXiS & FOCUS, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026. 

Κατανόηση και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής (DLD) στην Ελλάδα σήμερα

10-10-2025 13:46

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΑΓΔ, η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα για νέους λογοθεραπευτές, με τίτλο: "Κατανόηση και υποστήριξη της Αναπτυξιακής Γλωσσικής Διαταραχής (DLD) στην Ελλάδα σήμερα". Η ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά από την κυρία Βασιλογιαννακοπούλου Γεωργία, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 11.00πμ, μέσω zoom και θα διαρκέσει μία ώρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλλιθέα

Ανάρτηση: 09-12-2025 13:33

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης  για άμεση συνεργασία με θεραπευτήριο στην Καλλιθέα, για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Ωράριο: Πέμπτη 16.00-21.00 και Σάββατο 09.00-14.00. Ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και καλές αποδοχές.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Λουτράκι Κορινθίας

Ανάρτηση: 27-11-2025 15:22

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια για συνεργασία με Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 24-11-2025 09:34

Ζητείται Λογοθεραπευτής με εμπειρία σε άτομα με βαρηκοΐα/κώφωση για μερική ή πλήρη απασχόληση σε ΚΔΗΦ της Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το ίδιο ΚΔΗΦ ζητείται Λογοθεραπευτής με κατεύθυνση τον αυτισμό και τις νευρο-αναπτυξιακές διαταραχές γενικότερα, για πλήρη/μερική απασχόληση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Ανάρτηση: 03-11-2025 11:26

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρία γι άμεση συνεργασία, με πλήρης απασχόληση, από γραφείο λογοθεραπείας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Απαραίτητη προϋπόθεση η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αθήνα

Ανάρτηση: 30-10-2025 11:28

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων – Παράρτημα Αθήνας, αναζητά Λογοθεραπευτή/Λογοθεραπεύτρια. Υποχρεωτικά προσόντα: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ,Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, Καλή γνώση χειρισμού Η/Υ , Στρατιωτικές υποχρεώσεις εκπληρωμένες (για άνδρες υποψηφίους). 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Μαρκόπουλο Αττικής

Ανάρτηση: 23-10-2025 08:57

Αναζητούμε Λογοθεραπευτή/-τρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος & μπλοκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Μαρκόπουλο Αττικής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ