Νέα & Ανακοινώσεις

IALP - Διεθνής Έρευνα σχετικά με τον ψηφιακό γραμματισμό στη Λογοπαθολογία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01-04-2025 09:23

Η Επιτροπή Παιδικής Γλώσσας της Διεθνούς Ένωσης Επιστημών και Διαταραχών της Επικοινωνίας (IALP), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Griffith, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια διεθνή έρευνα σχετικά με τον ψηφιακό γραμματισμό στη Λογοπαθολογία.

Ο ψηφιακός γραμματισμός αποτελεί ένα από τα πλέον επίκαιρα ζητήματα στον τομέα της Λογοπαθολογίας. Σύμφωνα με την American Library Association, αναφέρεται στην «ικανότητα χρήσης πληροφοριών, τεχνολογίας και επικοινωνίας για την εύρεση, αξιολόγηση, δημιουργία και κοινοποίηση πληροφοριών, απαιτώντας τόσο γνωστικές όσο και τεχνικές δεξιότητες».

Η μελέτη επικεντρώνεται στη χρήση του ψηφιακού γραμματισμού από λογοπαθολόγους/λογοθεραπευτές που παρέχουν παρεμβάσεις σε παιδιά και εφήβους με γλωσσικές διαταραχές. Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε:

Την ικανότητα των επαγγελματιών στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, τόσο εντός όσο και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Τη συμπερίληψη ψηφιακών εργαλείων στην παρέμβαση και τη διαμόρφωση σχετικών στόχων για την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού των παιδιών και των εφήβων.

Καλούμε επαγγελματίες που παρέχουν γλωσσικές παρεμβάσεις σε παιδιά και εφήβους σε διάφορα περιβάλλοντα να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο (22 ερωτήσεις, διάρκειας περίπου 10 λεπτών). Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στον ιστότοπο της IALP, θα παρουσιαστούν σε συνέδρια και θα δημοσιευτούν σε επιστημονικά άρθρα. Η έρευνα θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Απρίλιο του 2025.

Σύνδεσμος ερωτηματολογίου: https://redcap.link/a7g1kcxg 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Αιγάλεω

Ανάρτηση: 11-08-2026 11:01

Θεραπευτικό Κέντρο στο Αιγάλεω αναζητά Λογοθεραπεύτρια για 4 ημέρες (από Δευτέρα έως Πέμπτη) με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία από Σεπτέμβρη. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Κω

Ανάρτηση: 07-08-2026 09:51

Ζητείται λογοθεραπευτης/τρια στην Κω. Αναζητούμε συνεργάτες που επιθυμούν να εξελίσσονται μέσα σε ένα σύγχρονο και υποστηρικτικό περιβάλλον. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η εκπαίδευση ή/και η εξειδίκευση σε θεραπευτικές παρεμβάσεις στο νερό . Προσφέρονται: υψηλές αποδοχές, ανάλογα με τα προσόντα, πενθήμερη εργασία, ευέλικτο ωράριο, συνεργασία με ΙΚΑ ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών, δωρεάν εποπτείες και επιστημονική υποστήριξη, συνεργασία με διεπιστημονική ομάδα με 20 χρόνια εμπειρίας. Εργασία σε νέο, σύγχρονο θεραπευτικό χώρο. Η θέση απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους θεραπευτές. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Ανάρτηση: 28-07-2026 10:35

Όμιλος Κέντρων Αποκατάστασης. στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αναζητά Λογοθεραπευτή/τρια πλήρους απασχόλησης (καθημερινές 09:00-17:00). Σταθερές αποδοχές, φιλικό περιβάλλον εργασίας, συνεχής εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο οργανισμό, δυνατότητα μετακίνησης με όχημα της εταιρίας.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Σχηματάρι Βοιωτίας

Ανάρτηση: 27-07-2026 12:11

Κέντρο Μάθησης Λόγου & Ειδικής Διαπαιδαγώγησης στο Σχηματάρι Βοιωτίας αναζητά Λογοθεραπευτή / Λογοθεραπεύτρια για να στελεχώσει την ομάδα μας.Έτοιμο & διαμορφωμένο πρόγραμμα περιστατικών
Δυνατότητα συνεργασίας: 3–4 ημέρες εβδομαδιαίως. Ανταγωνιστικές αποδοχές, ανάλογες των προσόντων και της εμπειρίας σας. Συνεχή υποστήριξη από πολυεπιστημονική ομάδα. Σύγχρονο και υποστηρικτικό θεραπευτικό περιβάλλον. Προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας. Ευέλικτη σχέση εργασίας: Συνεργασία με ΙΚΑ ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών (ΤΠΥ).
Παρέχεται Εποπτεία.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Μεσολόγγι

Ανάρτηση: 27-07-2026 11:37

Λογοθεραπεύτριες/ες ζητούνται για στελέχωση νεοσύστατου Κέντρου Ειδικών Θεραπειών στο Μεσολόγγι. Αναζητούμε άτομα για στελέχωση του κέντρου με πτυχίο λογοθεραπείας και κυρίως όρεξη για εργασία και αγάπη για τα παιδιά. Απαραίτητα προσόντα:  Επικοινωνιακές δεξιότητες, Οργάνωση, Ενσυναίσθηση και συναισθηματική νοημοσύνη,  Συνεργατικότητα &  Δημιουργικότητα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Γέρακα Αττικής

Ανάρτηση: 24-07-2026 12:12

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης για συνεργασία με Κέντρο Ειδικών Θεραπείων στον Γέρακα Αττικής. Απασχόληση από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο 2026 (προσωρινή αντικατάσταση συναδέλφου), για 3 ημέρες την εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ