Νέα & Ανακοινώσεις

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19-02-2024 12:14

Ο ΣΕΛΛΕ στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων μας ενάντια στην υπονόμευση της εργοθεραπείας όπως αυτή επιχειρείται μέσω του άρθρου 8 στο Νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία τμήματος Εργοθεραπείας, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενταγμένου όμως σε Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (!) και όχι σε Σχολή Επιστημών Υγείας, όπως φυσικά λειτουργούν μέχρι σήμερα τα υπάρχοντα Πανεπιστημιακά Τμήματα, ακολουθώντας την παγκόσμια πρακτική.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και συντασσόμαστε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών – ΝΠΔΔ για να διατηρήσει η Εργοθεραπεία την επιστημονική της ταυτότητα ως επιστήμη υγείας και καταδικάζουμε την όποια υποβάθμιση της επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας.

Με τίτλο: "Όχι στην ίδρυση τμήματος Εργοθεραπείας σε σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού", ο ΠΣΕ – ΝΠΔΔ  έχει δημιουργήσει ψήφισμα μέσω της πλατφόρμας AVAAZ.ORG(https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/upourgos_paideias_kos_pierrakakes_okhi_sten_idruse_tmematos_ergotherapeias_se_skhole_phusikes_agoges_kai_athletismou/) Το αίτημα αφορά όχι μόνος τους εργοθεραπευτές αλλά και όλους τους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας καθώς και τους πολίτες αφού αν υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου, θα αποτελεί μια επικίνδυνη πρακτική για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

 

Σχετικά: Έγγραφο ΣΕΛΛΕ προς Υπουργείο Παιδείας

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βάρη και στο Μοσχάτο

Ανάρτηση: 25-07-2025 12:36

Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Βάρη και στο Μοσχάτο αναπτύσσονται και αναζητούν συνεργάτες: Λογοθεραπεύτρια/η για 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Συνεργασία είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε με ΙΚΑ. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ομαδικότητα, συνεργασία και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητά προσόντα: 2ετής κλινική εμπειρία σε θέση αντίστοιχης ειδικότητας, εκπαίδευση σε PECS, TEACCH, τραυλισμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Ζάκυνθο

Ανάρτηση: 24-07-2025 09:21

Από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Ζάκυνθο ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια για συνεργασία από τον Σεπτέμβρη του 2025. Αποδοχές ικανοποιητικές. Δυνατότητα για ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πειραιά και στην Αθήνα (κέντρο)

Ανάρτηση: 24-07-2025 09:19

Κέντρο ειδικών θεραπειών αναζητά λογοθεραπευτή- τρια για συνεργασία από Σεπτέμβρη σε Πειραιά και Αθήνα (Κέντρο).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νεάπολη Λακωνίας

Ανάρτηση: 23-07-2025 14:39

Ζητείται λογοθεραπευτής-λογοθεραπεύτρια, για τη Νεάπολη Λακωνίας, Δευτέρα  έως Παρασκευή,  συνεργασία για τουλάχιστον 2 έτη. Θα απασχολείται σε πρωινά ομαδικά τμήματα πρώιμης παρέμβασης και το απόγευμα σε ατομικές συνεδρίες.

Ζητούνται δύο Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά

Ανάρτηση: 23-07-2025 14:37

Ζητούνται 2 λογοθεραπευτές/τριες, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ΤΕΒΕ για να εργαστούν στο κέντρο μας, και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο μας στον Πειραιά. Οι διαθέσιμες ημέρες είναι Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βούλα Αττικής

Ανάρτηση: 22-07-2025 15:41

Από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Βούλα Αττική ζητείται λογοθεραπέυτρια / ης για συνεργασία με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη. Παρέχεται εποπτεία. Προϋπηρεσία συνεκτιμάται. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δια ζώσης διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο: "Working with Transgender & Gender Diverse Voice"

01/11/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Φωνής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τις Διαταραχές Φωνής, δια ζώσης διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: "Working with Transgender & Gender Diverse Voice". Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 & 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα, σχεδιάζεται και διδάσκεται από την Christella Antoni, Consultant SLT, Senior Voice specialist.

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ