Νέα & Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23-11-2020 10:15

                                                21 Νοεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους επιστήμονες

 

Επιστημονικούς κλάδους δύο κατηγοριών δημιουργεί η κυβέρνηση με την απόφαση της να λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού μόνο δικηγόροι, μηχανικοί και οικονομολόγοι. Η εξαίρεση των θεραπευτών ειδικής αγωγής από το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης, παρά το γεγονός πως καταβάλλουν εισφορές κάθε μήνα στον e-EΦΚΑ συνιστά άνιση μεταχείριση, υποστηρίζει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής. 

 

Οι θεραπευτές έχουν ενταχθεί στις πληττόμενους  από την πανδημία κλάδους, παρ' όλα αυτά άγνωστο με ποια κριτήρια εξαιρούνται από την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση. Εκτός από τους τρεις κλάδους που περιλήφθηκαν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι γνωστό πως η πανδημία έχει πλήξει σημαντικά και τους λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές και φυσικά πολλούς άλλους επιστημονικούς κλάδους. Η εξόχως προνομιακή αντιμετώπιση από την κυβέρνηση ορισμένων κλάδων δημιουργεί επιστήμονες δύο ταχυτήτων.

 

«Οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής καταβάλλουν εισφορές στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων και οι ΚΑΔ μας περιλαμβάνονται από το Υπ. Οικονομικών στους πληττόμενους από τον κορωνοϊό τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Οκτώβριο. Πληρούμε δηλαδή, όλες τις προϋποθέσεις που υφίστανται στο νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας περί ενίσχυσης. Όμως, στο άρθρο 66 του εν λόγω νομοσχεδίου την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση δικαιούνται μόνο τρεις κλάδοι επιστημόνων, κι αυτό παρά το γεγονός πως και εμείς πληττόμαστε εξίσου από την επέλαση της πανδημίας», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Κώστας Ρόγκας.  

 

Σε κάθε περίπτωση οι θεραπευτές ζητούν από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει άμεσα στην εφάπαξ οικονομική ενίσχυση όλους τους επιστημονικούς κλάδους που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό προς αποκατάσταση της συνταγματικής αρχής της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Κατεβάστε το ΔΤ σε pdf εδώ

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Πέραμα Αττικής

Ανάρτηση: 09-05-2025 10:02

Kέντρο ειδικών θεραπειών που βρίσκεται στο Πέραμα Αττικής, αναζητά από Σεπτέμβριο συνεργασία με λογοθεραπευτή/τρια για 4 φορές την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια /ης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ανάρτηση: 07-05-2025 09:30

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη νέα Φιλαδέλφεια αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο 2025. Απαραίτητα με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 07-05-2025 09:25

«Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία»: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού στη Δομή του Ανοικτού Κέντρου Παιδιών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 05-05-2025 15:28

Κέντρο παιδιατρικών θεραπειών στο Χαλάνδρι ενδιαφέρεται για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο του 2025 με παιδιατρικό λογοθεραπευτή με προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 05-05-2025 10:20

Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης που εδρεύει στην Πετρούπολη Αττικής αναζητάει λογοθεραπευτή/τρια με τουλάχιστον 3ετη εμπειρία σε παιδιά με αρθρωτικές δυσκολίες και ΔΑΦ για 3-5 ημέρες. Έναρξη συνεργασίας τον Σεπτέμβριο 2025. Παρέχονται οι εποπτείες. 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Λιβαδειά Βοιωτίας

Ανάρτηση: 30-04-2025 09:02

Κέντρο στη Λιβαδειά Βοιωτία αναζητά λογοθεραπευτή/λογοθεραπεύτρια για 2 έως και 5 μέρες, με μπλοκ παροχής ή ΙΚΑ. Προσφέρεται εποπτεία από εξωτερικό και εσωτερικό επόπτη και συνεχής εκπαίδευση. Υπάρχει ποικιλία περιστατικών, φιλικό περιβάλλον, σύγχρονες εγκαταστάσεις, σύγχρονες προσεγγίσεις. Δεν απαιτείται προϋπηρεσία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Dysphagia Case Studies: Vol. 3. Κλινική Λήψη Αποφάσεων σε Ενήλικες με Διαταραχές Σίτισης/Κατάποσης

11/05/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Δυσφαγίας

Η Επιστημονική Επιτροπή και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος Δυσφαγίας (ΟΕΕ Δυσφαγίας), διοργανώνουν δια ζώσης σεμινάριο με θέμα: "Dysphagia Case Studies: Vol. 3. Κλινική Λήψη Αποφάσεων σε Ενήλικες με Διαταραχές Σίτισης/Κατάποσης", την Κυριακή 11 Μαΐου 2025,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια). 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ