Νέα & Ανακοινώσεις

ΔΤ Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 30/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-04-2020 15:31

Αθήνα, 30/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής


Τη στήριξη του ευαίσθητου κλάδου της Ειδικής Αγωγής ζητούν από την κυβέρνηση οι ιδιώτες θεραπευτές. Με αφορμή τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας οι θεραπευτές επισημαίνουν πως ο κλάδος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα και αρκετοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο επαγγελματικής επιβίωσης.

Μετά το «ναυάγιο» των προγραμμάτων τηλε-κατάρτισης οι θεραπευτές ζητούν την άμεση καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται για τους επιστήμονες και την εξίσωσή της με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που έλαβαν για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 800 ευρώ. «Εγκαίρως είχαμε επισημάνει την κατάφωρη αδικία της απόδοσης 600 ευρώ στους επιστήμονες σε αντίθεση με τα 800 ευρώ που λαμβάνουν οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι. Παράλληλα και επειδή ο Μάιος είναι ένα κρίσιμος μήνας για όλους μας ζητούμε την παράταση των υπολοίπων μέτρων στήριξης αλλά και την επέκτασή τους», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου. Κατ' ουσίαν οι θεραπευτές που παρέχουν υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης κ.α., ζητούν την επέκταση των ευνοϊκών μέτρων που ισχύουν για τους εργαζόμενους (πχ. μείωση ενοικίου πρώτης κατοικίας και φοιτητικού ενοικίου) προκειμένου να συμπεριλάβουν και τους επιστήμονες.

«Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε τη στήριξη του κράτους όμως, η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολα θα επιβιώσουμε σε περίπτωση που δεν υπάρξει ένα πλέγμα μέτρων που θα περιλαμβάνει την επέκταση των φοροελαφρύνσεων και τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και επιδότηση της εργασίας προκειμένου να διατηρηθεί το προσωπικό που εργάζεται στα θεραπευτήρια. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους πως τους θερινούς μήνες πάντοτε τα γραφεία μας υπολειτουργούν και πολύ δύσκολα κάποιος επαγγελματίας θα μπορούσε να αντέξει τόσους μήνες χωρίς εισόδημα», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Κώστας Ρόγκας.

Oι θεραπευτές τονίζουν πως ακόμα κι αν τα γραφεία τους δεν ήταν κλειστά με κρατική απόφαση στη διάρκεια της καραντίνας, de facto τα περισσότερα είχαν κλείσει με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Πλέον σε αυτή τη νέα φάση που εισέρχεται η χώρα από τις 4 Μαΐου ζητούν σαφείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη λειτουργία των θεραπευτηρίων, καθώς σε αυτά προσέρχεται μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι τα παιδιά που χρήζουν θεραπειών ειδικής αγωγής και οι γονείς τους. «Το κράτος θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής προστατευτικών μέσων στα θεραπευτήρια προκειμένου οι συνεδρίες να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η πλειοψηφία των περιστατικών που βλέπουμε καθημερινά έχουν δυσκολία να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας. Είναι συνεπώς πολύ πιο δύσκολη η λήψη των μέτρων. Παράλληλα, κάθε παιδί προσέρχεται για θεραπεία αρκετές φορές την εβδομάδα, αντίθετα με τις επισκέψεις σε γιατρούς που μπορεί να πραγματοποιούνται σε αραιά χρονικά διαστήματα ή μονάχα μια φορά», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Φιλιώ Βλάχου.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιώτες θεραπευτές παραμένουν στο πλευρό των παιδιών που χρήζουν ειδικής παρέμβασης και των οικογενειών τους και δεν θα σταματήσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf αρχείο εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 24-07-2024 16:50

Λογοθεραπευτήριο στη Δυτική Θεσσαλονίκη στο Δρυμό αναζητά συνεργάτη λογοθεραπευτή/τρια, για 2ημερη απασχόληση από Σεπτέμβριο. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ή Ασφάλιση ΙΚΑ. Παρέχεται εποπτεία και συνεχής εκπαίδευση από λογοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και επαγγελματική εξέλιξη.

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια στα Κάτω Πατήσια

Ανάρτηση: 24-07-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στα Κάτω Πατήσια για συνεργασία από Σεπτέμβριο για δυο φορες την εβδομάδα, με ΙΚΑ ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στα Νότια Προάστια Αττικής

Ανάρτηση: 23-07-2024 14:10

Νεοσύστατο Κέντρο Ειδικής Αγωγής στα νότια προάστια, αναζητά έμπειρους λογοθεραπευτές/τριες για συνεργασία. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Μελίσσια

Ανάρτηση: 22-07-2024 11:44

Λογοθεραπευτής-τρια ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών παιδιών και εφήβων στα Μελίσσια, απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το δελτίο παροχής υπηρεσιών. Επιθυμητή η εμπειρία σε παιδιά με ΔΑΔ και η γνώση της ΜΑΚΑΤΟΝ.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά

Ανάρτηση: 22-07-2024 08:48

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά (Καστέλλα) για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές/τριες πλήρους ή μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 17-07-2024 12:52

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ λογοθεραπευτής από κέντρο ειδικών θεραπειών στην Αν. Θεσσαλονίκη για πλήρη ή μερική απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ασφάλιση ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.  Παρέχεται εποπτεία από λογοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία. Δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στη διεπιστημονική ομάδα και στα επιμορφωτικά σεμινάριο του κέντρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ