Νέα & Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 07/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07-04-2020 13:50

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

 

Αλαλούμ έχει προκληθεί για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους, υποστηρίζουν οι ιδιώτες θεραπευτές Ειδικής Αγωγής. Τελικώς, αν και αρχικά οι θεραπευτές είχαν ενταχθεί σε όσους επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα επιταγών τηλε-κατάρτισης των 600 ευρώ. Αρχικά λοιπόν, είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους στη συνέχεια όμως, αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από τη δυνατότητα είσπραξης της αποζημιώσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

 

«Μας αντιμετωπίζουν με κατάφωρα άδικο τρόπο εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και ενώ ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα το λάβουν όλοι. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης. Η λειτουργία των γραφείων μας δεν έχει ανασταλεί από το κράτος. Ωστόσο, οι θεραπείες έχουν de facto διακοπεί εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κι όλα αυτά την ώρα που το σύνολο των δομών της χώρας που αφορούν παιδιά έχουν κλείσει με κρατική απόφαση. Αυτά τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως στα αρμόδια υπουργεία. Όμως, η κραυγή αγωνίας μας δεν εισακούστηκε», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.  

 

Παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΠΝΠ οι ΚΑΔ των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής παραμένουν στους πληττόμενους, κάτι που σημαίνει πως ισχύει για τους θεραπευτές η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής τους. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις οι θεραπευτές είναι δικαιούχοι της μείωσης κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Απρίλιο.

 

«Η κυβέρνηση δηλώνει πως τον Μάιο θα λάβουν όλοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, εάν αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε συνεχιστεί. Ελπίζουμε αυτήν την φορά οι ιθύνοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο ευαίσθητος κλάδος της Ειδικής Αγωγής έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα», αναφέρει  ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Κώστας Ρόγκας.

 

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτού του είδους οι επιταγές τηλε-κατάρτισης δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον κλάδο των θεραπευτών που έχει πληγεί καίρια από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 24-07-2024 16:50

Λογοθεραπευτήριο στη Δυτική Θεσσαλονίκη στο Δρυμό αναζητά συνεργάτη λογοθεραπευτή/τρια, για 2ημερη απασχόληση από Σεπτέμβριο. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ή Ασφάλιση ΙΚΑ. Παρέχεται εποπτεία και συνεχής εκπαίδευση από λογοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και επαγγελματική εξέλιξη.

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια στα Κάτω Πατήσια

Ανάρτηση: 24-07-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στα Κάτω Πατήσια για συνεργασία από Σεπτέμβριο για δυο φορες την εβδομάδα, με ΙΚΑ ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στα Νότια Προάστια Αττικής

Ανάρτηση: 23-07-2024 14:10

Νεοσύστατο Κέντρο Ειδικής Αγωγής στα νότια προάστια, αναζητά έμπειρους λογοθεραπευτές/τριες για συνεργασία. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Μελίσσια

Ανάρτηση: 22-07-2024 11:44

Λογοθεραπευτής-τρια ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών παιδιών και εφήβων στα Μελίσσια, απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το δελτίο παροχής υπηρεσιών. Επιθυμητή η εμπειρία σε παιδιά με ΔΑΔ και η γνώση της ΜΑΚΑΤΟΝ.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά

Ανάρτηση: 22-07-2024 08:48

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά (Καστέλλα) για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές/τριες πλήρους ή μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 17-07-2024 12:52

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ λογοθεραπευτής από κέντρο ειδικών θεραπειών στην Αν. Θεσσαλονίκη για πλήρη ή μερική απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ασφάλιση ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.  Παρέχεται εποπτεία από λογοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία. Δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στη διεπιστημονική ομάδα και στα επιμορφωτικά σεμινάριο του κέντρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ