Νέα & Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής - 07/04/2020

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07-04-2020 13:50

Κατάφωρη αδικία σε βάρος των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

 

Αλαλούμ έχει προκληθεί για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους, υποστηρίζουν οι ιδιώτες θεραπευτές Ειδικής Αγωγής. Τελικώς, αν και αρχικά οι θεραπευτές είχαν ενταχθεί σε όσους επρόκειτο να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα επιταγών τηλε-κατάρτισης των 600 ευρώ. Αρχικά λοιπόν, είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους στη συνέχεια όμως, αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από τη δυνατότητα είσπραξης της αποζημιώσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

 

«Μας αντιμετωπίζουν με κατάφωρα άδικο τρόπο εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και ενώ ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα το λάβουν όλοι. Οι περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μείζον ζήτημα επαγγελματικής επιβίωσης. Η λειτουργία των γραφείων μας δεν έχει ανασταλεί από το κράτος. Ωστόσο, οι θεραπείες έχουν de facto διακοπεί εξαιτίας των περιορισμών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κι όλα αυτά την ώρα που το σύνολο των δομών της χώρας που αφορούν παιδιά έχουν κλείσει με κρατική απόφαση. Αυτά τα είχαμε επισημάνει εγκαίρως στα αρμόδια υπουργεία. Όμως, η κραυγή αγωνίας μας δεν εισακούστηκε», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Φιλιώ Βλάχου.  

 

Παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με τις εκδοθείσες ΠΝΠ οι ΚΑΔ των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής παραμένουν στους πληττόμενους, κάτι που σημαίνει πως ισχύει για τους θεραπευτές η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και η έκπτωση 25% σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής τους. Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις οι θεραπευτές είναι δικαιούχοι της μείωσης κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης για τον μήνα Απρίλιο.

 

«Η κυβέρνηση δηλώνει πως τον Μάιο θα λάβουν όλοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, εάν αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε συνεχιστεί. Ελπίζουμε αυτήν την φορά οι ιθύνοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ο ευαίσθητος κλάδος της Ειδικής Αγωγής έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα», αναφέρει  ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Κώστας Ρόγκας.

 

Σε καμία περίπτωση πάντως, αυτού του είδους οι επιταγές τηλε-κατάρτισης δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον κλάδο των θεραπευτών που έχει πληγεί καίρια από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Κάντε λήψη του ΔΤ σε pdf εδώ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στο Χαλάνδρι

Ανάρτηση: 12-06-2025 15:13

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Χαλάνδρι αναζητά συνεργάτες Λογοθεραπευτές για άμεση συνεργασία. Οι υποψήφιοι θα ενταχθούν σε μία δυναμική, διεπιστημονική ομάδα που παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές, γλωσσικές, κινητικές ή μαθησιακές δυσκολίες. Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Λογοθεραπείας (ΑΕΙ/ΤΕΙ ή αναγνωρισμένο αντίστοιχο εξωτερικού), άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εμπειρία με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, συνέπεια, επαγγελματισμός και ομαδικό πνεύμα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ίλιον Αττικής

Ανάρτηση: 11-06-2025 08:50

Ζητείται λογοθεραπευτής/-τρια για διήμερη απασχόληση ( Τετάρτη και Παρασκευή)  από Σεπτέμβριο 2025 σε κέντρο ειδικών θεραπειών στο Ίλιον. Επιθυμητά το μπλοκ παροχής υπηρεσιών και η εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Χαλκίδα

Ανάρτηση: 10-06-2025 11:18

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Χαλκίδα για συνεργασία από τον Σεπτέμβρη.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Ξάνθη

Ανάρτηση: 10-06-2025 10:29

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Ξάνθη, για άμεση, πενθήμερη, εξάωρη, απογευματινή εργασία. Μισθός συζητήσιμος και ένσημα. Ευκαιρίες για επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 10-06-2025 09:50

Λογοθεραπεύτρια / ής ζητείται από Διεπιστημονικό Κέντρο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για συνεργασία, με δυνατότητα για πλήρη ή μερική απασχόληση. Ένταξη σε Διεπιστημονική Ομάδα, με προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης. Παρέχονται εποπτείες και υποστήριξη σε διαρκή εκπαίδευση.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 10-06-2025 09:18

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια για συνεργασία από τον Σεπτέμβριο, δύο φορές την εβδομάδα, από Κέντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

2ο Σεμινάριο εκπαίδευσης - πιστοποίησης στη χρήση και βαθμολόγηση του ψυχομετρικού εργαλείου ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ

22/06/2025 - webinar

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Έπειτα από τη πολύ μεγάλη απήχηση του 1ου Σεμιναρίου εκπαίδευσης – πιστοποίησης «ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ», η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει και 2ο Σεμινάριο την Κυριακή 22 Ιουνίου, διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ.
 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών

16/07/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & Τομέας Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο Τομέας Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών αποκλειστικά για τα ενεργά μέλη του, την Τετάρτη 16 Ιουλίου, 08:30-14:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Κάνιγγος 10, Αθήνα).
 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ