Νέα & Ανακοινώσεις

Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30-11-2011 14:09

 

Προς: μέλη ΣΕΛΛΕ

Θέμα : Ενημέρωση μελών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας) και το προσχέδιο του κανονισμού που θα τον διέπει, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσονται οι τέσσερις μεγαλύτεροι ασφαλιστικοί φορείς, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ και ΟΓΑ.

2) Ο ΣΕΛΛΕ σε συνεργασία με άλλους συλλόγους κινητοποιήθηκε άμεσα και κατέθεσε 3 υπομνήματα σχετικά με τα άρθρα που αφορούν τις αποδόσεις για παροχές υπηρεσιών λογοθεραπείας.

3) Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στο Υπουργείο Εργασίας μας διαβεβαίωναν ότι οι παρατηρήσεις μας θα ληφθούν υπόψη στον σχετικό νόμο, δυστυχώς με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δεν άλλαξαν τίποτα από το προσχέδιο.

4) Σύμφωνα με το νέο νόμο ( http://www.selle.gr/files/viewdownload/1-/10---- ) οι παροχές για τους ενήλικες μειώνονται στις 8 συνεδρίες ανά 10 ευρώ, ενώ οι παροχές για τα παιδιά περιγράφονται ασαφώς, τόσο ως προς τις συνεδρίες και το τελικό ποσό, όσο και ως προς τις διαταραχές τις οποίες καλύπτουν. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την απόδοση των δαπανών είναι η σύναψη συμβάσεων με τον νέο ασφαλιστικό φορέα.

5) Το ΔΣ του ΣΕΛΛΕ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με σκοπό να εξαιρεθούν οι λογοθεραπευτές από την σύναψη συμβάσεων μέχρι την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τα άρθρα 14 και 17 με σκοπό την ομαλή λειτουργία των ταμείων.

6) Ο νέος νόμος θα ισχύσει από 1-1-12. Μέχρι τότε ισχύει ό, τι γνωρίζατε έως τώρα.

7) Μέχρι στιγμής η σύμβαση δεν έχει ανακοινωθεί για να γνωρίζουμε τους νομικούς όρους. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε, εφόσον πέσει στην αντίληψή σας η σύμβαση ή υποχρεωθείτε σε υπογραφή σύμβασης να μας ενημερώσετε άμεσα και να ΜΗΝ

ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ πριν την ελέγξουμε και πριν διαπραγματευτούμε, τους όρους της σύμβασης.

Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Λ.Λ.Ε


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΒΛΑΧΟΥ

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 24-07-2024 16:50

Λογοθεραπευτήριο στη Δυτική Θεσσαλονίκη στο Δρυμό αναζητά συνεργάτη λογοθεραπευτή/τρια, για 2ημερη απασχόληση από Σεπτέμβριο. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ή Ασφάλιση ΙΚΑ. Παρέχεται εποπτεία και συνεχής εκπαίδευση από λογοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και επαγγελματική εξέλιξη.

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια στα Κάτω Πατήσια

Ανάρτηση: 24-07-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στα Κάτω Πατήσια για συνεργασία από Σεπτέμβριο για δυο φορες την εβδομάδα, με ΙΚΑ ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στα Νότια Προάστια Αττικής

Ανάρτηση: 23-07-2024 14:10

Νεοσύστατο Κέντρο Ειδικής Αγωγής στα νότια προάστια, αναζητά έμπειρους λογοθεραπευτές/τριες για συνεργασία. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Μελίσσια

Ανάρτηση: 22-07-2024 11:44

Λογοθεραπευτής-τρια ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών παιδιών και εφήβων στα Μελίσσια, απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το δελτίο παροχής υπηρεσιών. Επιθυμητή η εμπειρία σε παιδιά με ΔΑΔ και η γνώση της ΜΑΚΑΤΟΝ.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά

Ανάρτηση: 22-07-2024 08:48

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά (Καστέλλα) για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές/τριες πλήρους ή μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 17-07-2024 12:52

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ λογοθεραπευτής από κέντρο ειδικών θεραπειών στην Αν. Θεσσαλονίκη για πλήρη ή μερική απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ασφάλιση ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.  Παρέχεται εποπτεία από λογοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία. Δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στη διεπιστημονική ομάδα και στα επιμορφωτικά σεμινάριο του κέντρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ