Νέα & Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08-02-2017 15:02

Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε χθες, 7/2/17, με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, στη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για θέματα ειδικής αγωγής, στην οποία κληθήκαμε να συμμετέχουμε, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι.

 

Η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, ήταν σε ΟΛΟΥΣ μας γνωστή μετά τη δημοσίευση του από 25/1/17 Δελτίου Τύπου του γραφείου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, όπου αναφέρονταν και το αντικείμενο αυτής: «…θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και η υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, προς όφελος όλων των Πολιτών».

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από επικοινωνία με όλους του άλλους συλλόγους αποφασίσαμε να ορίσουμε τους εκπροσώπους μας, με στόχο πάντα την προάσπιση, με κάθε θεμιτό μέσο, τόσο του κλάδου μας, όσο και εκείνων που δέχονται τις υπηρεσίες μας.

 

Η συγκρότηση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε αυθημερόν και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη διαύγεια. Να σημειώσουμε ότι, όπως προαναφέρθηκε, επικοινώνησαν μαζί μας στις 7/2/17, το έγγραφο ωστόσο που αναρτήθηκε στη διαύγεια έχει ημερομηνία μία μέρα πριν, δηλ. 6/2/17…

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%99%CE%A6%CE%A8465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-%CE%A159?inline=true

 

Όπως θα δείτε, το Υπουργείο έχει διευρύνει το έργο της Επιτροπής προκειμένου να συμπεριλάβει και το θέμα των συμβάσεων, για το οποίο ο Σύλλογος, μετά και την έκτακτη ΓΣ στις 22/1/17 έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τοποθετηθεί:

Ο ΣΕΛΛΕ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε σύμβαση προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ εντός των πλαισίων του πρόσφατα ψηφισμένου Ν. 4447/2016 και έχει ήδη καταθέσει έγγραφο στον Οργανισμό όπου παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι αντίθεσής μας στην εν λόγω σύμβαση, χωρίς καμία τοποθέτηση επί των όρων της σύμβασης.

 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε όλοι και στη Γ.Σ. της 5/3/2017.

 

 

 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βάρη και στο Μοσχάτο

Ανάρτηση: 25-07-2025 12:36

Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Βάρη και στο Μοσχάτο αναπτύσσονται και αναζητούν συνεργάτες: Λογοθεραπεύτρια/η για 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Συνεργασία είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε με ΙΚΑ. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ομαδικότητα, συνεργασία και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητά προσόντα: 2ετής κλινική εμπειρία σε θέση αντίστοιχης ειδικότητας, εκπαίδευση σε PECS, TEACCH, τραυλισμό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Ζάκυνθο

Ανάρτηση: 24-07-2025 09:21

Από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Ζάκυνθο ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια για συνεργασία από τον Σεπτέμβρη του 2025. Αποδοχές ικανοποιητικές. Δυνατότητα για ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πειραιά και στην Αθήνα (κέντρο)

Ανάρτηση: 24-07-2025 09:19

Κέντρο ειδικών θεραπειών αναζητά λογοθεραπευτή- τρια για συνεργασία από Σεπτέμβρη σε Πειραιά και Αθήνα (Κέντρο).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νεάπολη Λακωνίας

Ανάρτηση: 23-07-2025 14:39

Ζητείται λογοθεραπευτής-λογοθεραπεύτρια, για τη Νεάπολη Λακωνίας, Δευτέρα  έως Παρασκευή,  συνεργασία για τουλάχιστον 2 έτη. Θα απασχολείται σε πρωινά ομαδικά τμήματα πρώιμης παρέμβασης και το απόγευμα σε ατομικές συνεδρίες.

Ζητούνται δύο Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά

Ανάρτηση: 23-07-2025 14:37

Ζητούνται 2 λογοθεραπευτές/τριες, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ΤΕΒΕ για να εργαστούν στο κέντρο μας, και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο μας στον Πειραιά. Οι διαθέσιμες ημέρες είναι Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βούλα Αττικής

Ανάρτηση: 22-07-2025 15:41

Από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στη Βούλα Αττική ζητείται λογοθεραπέυτρια / ης για συνεργασία με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη. Παρέχεται εποπτεία. Προϋπηρεσία συνεκτιμάται. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δια ζώσης διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο: "Working with Transgender & Gender Diverse Voice"

01/11/2025 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Φωνής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται από την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τις Διαταραχές Φωνής, δια ζώσης διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: "Working with Transgender & Gender Diverse Voice". Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 & 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα, σχεδιάζεται και διδάσκεται από την Christella Antoni, Consultant SLT, Senior Voice specialist.

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ