Νέα & Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08-02-2017 15:02

Συνάδελφοι

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε χθες, 7/2/17, με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες, στη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για θέματα ειδικής αγωγής, στην οποία κληθήκαμε να συμμετέχουμε, όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι.

 

Η συγκεκριμένη πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, ήταν σε ΟΛΟΥΣ μας γνωστή μετά τη δημοσίευση του από 25/1/17 Δελτίου Τύπου του γραφείου του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, όπου αναφέρονταν και το αντικείμενο αυτής: «…θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και η υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή, προς όφελος όλων των Πολιτών».

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά από επικοινωνία με όλους του άλλους συλλόγους αποφασίσαμε να ορίσουμε τους εκπροσώπους μας, με στόχο πάντα την προάσπιση, με κάθε θεμιτό μέσο, τόσο του κλάδου μας, όσο και εκείνων που δέχονται τις υπηρεσίες μας.

 

Η συγκρότηση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε αυθημερόν και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη διαύγεια. Να σημειώσουμε ότι, όπως προαναφέρθηκε, επικοινώνησαν μαζί μας στις 7/2/17, το έγγραφο ωστόσο που αναρτήθηκε στη διαύγεια έχει ημερομηνία μία μέρα πριν, δηλ. 6/2/17…

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%99%CE%A6%CE%A8465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-%CE%A159?inline=true

 

Όπως θα δείτε, το Υπουργείο έχει διευρύνει το έργο της Επιτροπής προκειμένου να συμπεριλάβει και το θέμα των συμβάσεων, για το οποίο ο Σύλλογος, μετά και την έκτακτη ΓΣ στις 22/1/17 έχει ΞΕΚΑΘΑΡΑ τοποθετηθεί:

Ο ΣΕΛΛΕ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε σύμβαση προτείνεται από τον ΕΟΠΥΥ εντός των πλαισίων του πρόσφατα ψηφισμένου Ν. 4447/2016 και έχει ήδη καταθέσει έγγραφο στον Οργανισμό όπου παρατίθενται αναλυτικά οι λόγοι αντίθεσής μας στην εν λόγω σύμβαση, χωρίς καμία τοποθέτηση επί των όρων της σύμβασης.

 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθείτε όλοι και στη Γ.Σ. της 5/3/2017.

 

 

 

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Λουτράκι Κορινθίας

Ανάρτηση: 29-02-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπεύτρια για συνεργασία σε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Λουτράκι Κορινθίας

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Χρυσούπολη Καβάλας

Ανάρτηση: 27-02-2024 12:07

Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής στη Χρυσούπολη Καβάλας αναζητά λογοθεραπευτή/τρια,με προϋπηρεσία σε παιδιά προσχολικής ή σχολικής ηλικίας,για άμεση συνεργασία σε υπάρχον διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Ζητούνται Λογοθεραπευτές/τριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 20-02-2024 14:04

Ζητούνται λογοθεραπεύτριες για άμεση πρόσληψη σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νάξο

Ανάρτηση: 20-02-2024 09:23

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ αναζητά Λογοθεραπευτή-τρια για πλήρη απασχόληση, καλές αποδοχές και δυνατότητα διαμονής.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Βάρη και στο Μοσχάτο

Ανάρτηση: 19-02-2024 15:53

Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στη Βάρη και στο Μοσχάτο αναπτύσσονται και αναζητούν Λογοθεραπευτή-τρια. Συνεργασία κατά προτίμηση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε με ΙΚΑ. Απαραίτητα προσόντα: 2ετής κλινική εμπειρία σε θέση αντίστοιχης ειδικότητας, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ομαδικότητα, συνεργασία και αγάπη για τα παιδιά. Επιθυμητά προσόντα: Εκπαίδευση σε PECS, TEACCH, τραυλισμό, μαθησιακές δυσκολίες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 15-02-2024 11:30

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι αναζητά Λογοθεραπεύτρια/τη με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, για άμεση συνεργασία. Συζητήσιμες μέρες και ώρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ