Νέα & Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 06/02/2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06-02-2017 12:06

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εμείς οι σύλλογοι και τα σωματεία που εκπροσωπούμε επιστήμονες/επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα που παρέχουν ειδικές θεραπείες (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη κλπ) σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΕΚΠΥ περί «ειδικής αγωγής», μετά τη δημοσίευση του από 25-1-17 Δελτίου Τύπου του ΕΟΠΥΥ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Ποτέ δεν λείψαμε από καμία πρόσκληση διαλόγου του ΕΟΠΥΥ. Το  κλίμα εμπιστοσύνης θα πρέπει να το χτίσει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία ενέργησε αιφνιδιαστικά, τις παραμονές Χριστουγέννων του 2016 και απαιτούσε ο «διάλογος» να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι ημερών και εν μέσω εορτών.

 

2. Με τις «στρατηγικές σύναψης συμβάσεων» ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να ελέγξει μόνο το κόστος και όχι τη ποιότητα των υπηρεσιών μειώνοντας τη δαπάνη για την «Ειδική Αγωγή» κατά 45%. 

 

3. Έχουμε ήδη πολλάκις καταθέσει τις θέσεις μας και τα νομικά και θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για να προχωρήσει ο ουσιαστικός διάλογος.

 

4. Καλωσορίζουμε την «παράταση» που δόθηκε μετά από τις διαμαρτυρίες χιλιάδων επιστημόνων σε όλη την Ελλάδα που αρνούνται να αμειφθούν με «ψίχουλα» στα πλαίσια της «κοινωνικής πολιτικής» της κυβέρνησης. Επίσης, μετά από την κραυγή αγωνίας χιλιάδων γονέων για την τύχη των παιδιών τους, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν τεράστιες «ουρές» στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, όπου είναι άγνωστο το πότε θα αποζημιωθούν.

 

Όσον αφορά την εξαγγελία συγκρότησης επιστημονικής επιτροπής έχουμε να παρατηρήσουμε ότι με αυτήν της την ενέργεια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει ότι:

 

1. Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο έτσι ώστε να υπάρξουν νόμιμες συμβάσεις (…διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο…).

 

2. Δεν γνωρίζει ούτε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί (π.χ. επιπολασμός παθολογιών στον ελληνικό παιδικό πληθυσμό!) ούτε τον αριθμό των εξυπηρετούμενων (;!) (…αποτύπωση των πραγματικών αναγκών...).

 

3. Δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες / θεραπευτές ανακοινώνοντας «υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων». Με άλλα λόγια, η διοίκηση δεν γνωρίζει τι εκπαίδευση και επιμόρφωση απαιτείται αλλά και πόση υπομονή και αγάπη χρειάζεται για να  βοηθήσεις παιδιά με σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές αναπτυξιακές δυσκολίες. Θα είχε ωστόσο ενδιαφέρον να μας ενημερώσουν ποιος θα είναι αρμόδιος να ελέγξει αυτά τα «πρωτόκολλα».

 

Όλοι οι σύλλογοι και τα σωματεία που αποτελούμε τους θεσμικούς πυλώνες της «ειδικής αγωγής» ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ:

- Να μας γνωρίσει το σχέδιο για τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) που για την ώρα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

 

- Να κοινοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους σχετικά με το πώς κατανεμήθηκαν τα χρήματα για την «ειδική αγωγή» όχι ως προς την παρεχόμενη υπηρεσία (π.χ. λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, υπηρεσίες ψυχολόγου κλπ), αλλά ως προς τη διάγνωση των χρηστών και τη νομική μορφή των παρόχων (πόσοι ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες, πόσα ήταν κέντρα διημέρευσης, πόσες ήταν ΜΚΟ, πόσα ήταν κέντρα αποκατάστασης κλπ).

 

- Να ορίσει ανοιχτό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των παιδιών που χρήζουν ειδικών θεραπειών διότι οι ανάγκες καθορίζουν τον προϋπολογισμό και όχι το αντίστροφο. Επιπλέον, κανένας γονέας δεν έχει επιλέξει να εισάγει το παιδί του σε θεραπευτικό πρόγραμμα αν δεν το έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανάγκη.

 

- Να γίνει πραγματική αποτύπωση των αναγκών του πληθυσμού και να διευκρινιστεί τι μπορεί να παρέχει ο ΕΟΠΥΥ ανάλογα με την σοβαρότητα της παθολογίας του κάθε παιδιού.

 

- Να ανακοινώσει συγκεκριμένα ποιοι φορείς θα συμμετέχουν στην εξαγγέλλουσα επιστημονική επιτροπή και με ποιες αρμοδιότητες.

 

Παραμένουμε όλοι ενωμένοι και σταθεροί στις θέσεις μας, υποστηρίζοντας την επιστημονική και επαγγελματική μας υπόσταση, τις οικογένειες που αναγνωρίζουν την δουλειά μας, ελπίζοντας ότι δεν θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία για εμάς χωρίς εμάς (για άλλη μια φορά!).

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - (ΣΕΕ)                                                                     
Τηλ.: 210 3228979, 6973200914, email: info@ergotherapists.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
email: dschildmentalhealth@gmail.com,  https://www.facebook.com/somatio.protovathmias/-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – (ΣΕΛΛΕ) 
Τηλ.: 210 3848362, email: info@selle.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ-ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (ΠΣΛ)
www.logopedists.gr,  Τηλ.: 2107779901, email: info@logopedists.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ (ΠΕ)
Τηλ.: 2310265393, 6946496462, email: info@logotherapia.gr                                            

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Ε.Σ.Λ.Λ.Ε.
email: eslle.ds@yahoo.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ - ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΛΛΕ)               
www.logopaedists.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΨΣ)
Τηλ.: 210 38000635, email: info@psy.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΝΝΑ)
Τηλ.: 6976969767, email: eena.contact@gmail.com

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Τηλ.: 6972001995, 6944475228, email: initiativepsy@gmail.com

 

 

Κατεβάστε το ΔΤ σε μορφή εγγράφου εδώ

 

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 24-07-2024 16:50

Λογοθεραπευτήριο στη Δυτική Θεσσαλονίκη στο Δρυμό αναζητά συνεργάτη λογοθεραπευτή/τρια, για 2ημερη απασχόληση από Σεπτέμβριο. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ή Ασφάλιση ΙΚΑ. Παρέχεται εποπτεία και συνεχής εκπαίδευση από λογοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και επαγγελματική εξέλιξη.

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια στα Κάτω Πατήσια

Ανάρτηση: 24-07-2024 13:05

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από κέντρο ειδικών θεραπειών στα Κάτω Πατήσια για συνεργασία από Σεπτέμβριο για δυο φορες την εβδομάδα, με ΙΚΑ ή μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες / ες στα Νότια Προάστια Αττικής

Ανάρτηση: 23-07-2024 14:10

Νεοσύστατο Κέντρο Ειδικής Αγωγής στα νότια προάστια, αναζητά έμπειρους λογοθεραπευτές/τριες για συνεργασία. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στα Μελίσσια

Ανάρτηση: 22-07-2024 11:44

Λογοθεραπευτής-τρια ζητείται από κέντρο ειδικών θεραπειών παιδιών και εφήβων στα Μελίσσια, απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το δελτίο παροχής υπηρεσιών. Επιθυμητή η εμπειρία σε παιδιά με ΔΑΔ και η γνώση της ΜΑΚΑΤΟΝ.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά

Ανάρτηση: 22-07-2024 08:48

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά (Καστέλλα) για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές/τριες πλήρους ή μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανάρτηση: 17-07-2024 12:52

Ζητείται λογοθεραπεύτρια/ λογοθεραπευτής από κέντρο ειδικών θεραπειών στην Αν. Θεσσαλονίκη για πλήρη ή μερική απασχόληση με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή ασφάλιση ΙΚΑ από τον Σεπτέμβριο 2024. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.  Παρέχεται εποπτεία από λογοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία. Δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή στη διεπιστημονική ομάδα και στα επιμορφωτικά σεμινάριο του κέντρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ