Νέα & Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του ΣΕΛΛΕ σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24-09-2015 08:44

Σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο: «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας», ο ΣΕΛΛΕ θα ήθελε να τονίσει τα εξής:

Με τη θεσμοθέτηση του ΠΔ 176/2014 για την άσκηση του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή απαιτείται η σχετική βεβαίωση, η οποία χορηγείται σε όσους κατέχουν:
α) Πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) ή
β) Πτυχίο της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) με τα πτυχία της ημεδαπής ή
γ) Απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Α΄78)(Οδηγία 2005/36/ΕΚ).

Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του εν λόγω ΠΜΣ, οι οποίοι δεν έχουν κάποια από τα παραπάνω προσόντα, ΔΕΝ δύναται να ασκήσουν το επάγγελμα του λογοθεραπευτή, γεγονός που είναι ξεκάθαρο βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι ξεκάθαρο και στην ανακοίνωση του Προγράμματος. Η έλλειψη σχετικής διευκρίνισης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τα όσα αναφέρονται στην ανηρτημένη στο διαδίκτυο ανακοίνωση του Προγράμματος (ότι δηλαδή οι απόφοιτοι αυτού θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μονάδες και δομές που παρέχουν υπηρεσίες λογοθεραπείας και να συμμετέχουν στην διεξαγωγή σχετικών με το αντικείμενο ερευνών, στη μελέτη και εκπόνηση εξειδικευμένων προγραμμάτων, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών και κοινωνικών πολιτικών και πρακτικών που εστιάζονται στην υποστήριξη της επικοινωνίας και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, κατάποσης και ακοής) προκαλεί εύλογη σύγχυση.

Ως Σύλλογος, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών μας, το κύρος και την υπόσταση της επιστήμης της λογοθεραπείας στην Ελλάδα και να αντιταχθούμε ενεργά, σε κάθε περίπτωση που παρουσιάζονται ως λογοθεραπευτές πρόσωπα που δεν έχουν τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε την έντονη απογοήτευσή μας και καταγγέλλουμε την άρνηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να διευκρινίσει προς όλους ότι η επιτυχής παρακολούθηση του εν λόγω ΠΜΣ δεν δίνει, από μόνη της, τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή, παρά το γεγονός ότι για το σκοπό αυτό όχι μόνο επικοινωνήσαμε προφορικά με την Επιστημονική Υπεύθυνη του ΠΜΣ, αλλά αποστείλαμε και σχετική εξώδικο διαμαρτυρία.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Ανάρτηση: 24-03-2023 13:21

Ζητείται λογοθεραπευτής- τρια με τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία και μπλόκ παροχής υπηρεσιών για συνεργασία με κέντρο λογοθεραπείας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Ανάρτηση: 23-03-2023 10:44

Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, στο κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, ζητά Λογοθεραπεύτρια / Λογοθεραπευτή για πλήρη πενθήμερη  απασχόληση (Δευτέρα έως Παρασκευή -  09.00 έως 17.00). Παρέχεται δυνατότητα μεταφοράς από και προς τη Θεσσαλονίκη με εταιρικό λεωφορείο.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καλαμάτα

Ανάρτηση: 21-03-2023 14:01

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καλαμάτα αναζητά άμεσα λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία. Απαραίτητα προσόντα: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης ΙΚΑ και συνεργασία με μπλοκάκι.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια/ης στον Χολαργό

Ανάρτηση: 17-03-2023 11:14

Ζητείται για άμεση πρόσληψη Λογοθεραπευτής/τρια για διήμερη απογευματινή απασχόληση (Τρίτη και Πέμπτη) σε κέντρο ειδικών θεραπειών στον Χολαργό για παιδιά προσχολικής ηλικίας έως έξι ετών, με ήπιες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Άλιμο

Ανάρτηση: 13-03-2023 10:18

Ψυχοπαιδαγωγικο κέντρο στον Άλιμο, αναζητά ΛΟΓΟΘΕΤΑΠΕΥΤΡΙΑ/-Η για άμεση συνεργασία. 
Απαιτείται: άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ρέθυμνο

Ανάρτηση: 10-03-2023 12:20

Ζητείται από πολυδύναμο κέντρο ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο λογοθεραπεύτρια/ης για πλήρη ή μερική απασχόληση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Δια ζώσης σεμινάριο: “Ανάλυση Δειγμάτων Παιδικού Λόγου, με Έμφαση στο Αφήγημα”

02/04/2023 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει  δια ζώσης σεμινάριο με τίτλο: Ανάλυση δειγμάτων παιδικού λόγου, με έμφαση στο αφήγημα.  To σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, (Κάνιγγος 10, 4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια  την  Δρ Έλενα Θεοδώρου .

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ