Νέα & Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του ΣΕΛΛΕ σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας» του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24-09-2015 08:44

Σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο: «Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας», ο ΣΕΛΛΕ θα ήθελε να τονίσει τα εξής:

Με τη θεσμοθέτηση του ΠΔ 176/2014 για την άσκηση του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή απαιτείται η σχετική βεβαίωση, η οποία χορηγείται σε όσους κατέχουν:
α) Πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) ή
β) Πτυχίο της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) με τα πτυχία της ημεδαπής ή
γ) Απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Α΄78)(Οδηγία 2005/36/ΕΚ).

Ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι του εν λόγω ΠΜΣ, οι οποίοι δεν έχουν κάποια από τα παραπάνω προσόντα, ΔΕΝ δύναται να ασκήσουν το επάγγελμα του λογοθεραπευτή, γεγονός που είναι ξεκάθαρο βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι ξεκάθαρο και στην ανακοίνωση του Προγράμματος. Η έλλειψη σχετικής διευκρίνισης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τα όσα αναφέρονται στην ανηρτημένη στο διαδίκτυο ανακοίνωση του Προγράμματος (ότι δηλαδή οι απόφοιτοι αυτού θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μονάδες και δομές που παρέχουν υπηρεσίες λογοθεραπείας και να συμμετέχουν στην διεξαγωγή σχετικών με το αντικείμενο ερευνών, στη μελέτη και εκπόνηση εξειδικευμένων προγραμμάτων, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών και κοινωνικών πολιτικών και πρακτικών που εστιάζονται στην υποστήριξη της επικοινωνίας και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, κατάποσης και ακοής) προκαλεί εύλογη σύγχυση.

Ως Σύλλογος, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών μας, το κύρος και την υπόσταση της επιστήμης της λογοθεραπείας στην Ελλάδα και να αντιταχθούμε ενεργά, σε κάθε περίπτωση που παρουσιάζονται ως λογοθεραπευτές πρόσωπα που δεν έχουν τα απαιτούμενα επαγγελματικά προσόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε την έντονη απογοήτευσή μας και καταγγέλλουμε την άρνηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να διευκρινίσει προς όλους ότι η επιτυχής παρακολούθηση του εν λόγω ΠΜΣ δεν δίνει, από μόνη της, τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή, παρά το γεγονός ότι για το σκοπό αυτό όχι μόνο επικοινωνήσαμε προφορικά με την Επιστημονική Υπεύθυνη του ΠΜΣ, αλλά αποστείλαμε και σχετική εξώδικο διαμαρτυρία.

 

Επιστροφή

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 11-12-2023 10:16

Κέντρο ειδικών θεραπειών στο Περιστέρι αναζητά, λογοθεραπεύτρια-τη με δελτίο παροχής υπηρεσιών για συνεργασία απο τον Ιανουάριο 2024. Ημέρες και ώρες συζητήσιμες

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό

Ανάρτηση: 05-12-2023 13:44

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες από κέντρα ειδικών θεραπειών στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 04-12-2023 10:20

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια από Κεντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι, για άμεση συνεργασια δύο φορές την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Καστοριά

Ανάρτηση: 30-11-2023 09:09

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Καστοριά αναζητά για άμεση συνεργασία λογοθεραπεύτρια/η.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Περιστέρι

Ανάρτηση: 29-11-2023 08:47

Απο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Περιστέρι (στάση μετρό Ανθούπολη) ζητείται λογοθεραπεύτρια/ης με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για να ενταχθεί σε πολυμελή επιστημονική ομάδα. Αμοιβή αναλόγως προσόντων.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 28-11-2023 09:39

Ζητείται άμεσα λογοθεραπεύτρια για καθημερινή απασχόληση σε κέντρο στην Παλλήνη με διαμορφωμένο και πλήρες ωράριο. Απαιτείται εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

Εκδηλώσεις

Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο: "Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play".

09/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Σεμινάριο- Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα:"Το Παιχνίδι Αλλιώς: Μια Διαφορετική Προσέγγιση στο Autistic Play". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9-10 &11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Μανωλία  Σφακιανάκη, Λογοθεραπευτρια- Playworker MA και επικεφαλής της ΟΕΕ Αυτισμού του ΣΕΛΛΕ. 

Βιωματικό εργαστήριο: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού"

25/02/2024 - Αθήνα

ΣΕΛΛΕ & ΟΕΕ Αυτισμού

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ για τον Αυτισμό διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: "Πρώιμη Ανίχνευση Αυτισμού". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια), με εισηγήτρια την Δρ Ελένη Καραντανά, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο. 

ΟΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΣ