Εκδηλώσεις

Webinar: Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ & Επιστημονική Επιτροπή

ΤΥΠΟΣ: Webinar

ΠΟΛΗ: webinar

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: WEBINAR

ΗΜ/ΝΙΑ: 11/06/2024 - 11/06/2024, 12:00 ώς 13:00

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δωρεάν webinar με τίτλο: "Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES". To webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 12:00μμ μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια την Dr Marleen Westerveld. Είναι ιδιαιτερη χαρά μας να ανακοινώσουμε πως ο Romanian Association of Speech Language Therapistis ( ASTTLR ) ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας και το webinar θα το παρακολουθήσουν και συνάδελφοι απο τον αντίστοιχο σύλλογο. 

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή λόγω των περιορισμένων θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 90 άτομα.

To webinar θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα. 

 

Για κράτηση θέσεων, πατήστε εδώ

 

Περιγραφή Webinar:

Περίπου οι μισές από την καθημερινή επικοινωνία των παιδιών περιλαμβάνουν προσωπικές αφηγήσεις (ανταλλαγή ιστοριών σχετικά με γεγονότα που βιώσαν στο παρελθόν). Η ικανότητα προσωπικής αφήγησης είναι απαραίτητη για τη δημιουργία και τη διατήρηση φιλίων και συνδέεται με την κοινωνική σύνδεση και αλληλεπίδραση, τη συναισθηματική ευημερία και την ακαδημαϊκή επιτυχία. Τα τελευταία πέντε χρόνια, μια παγκόσμια κοινοπραξία ερευνητών παιδικής γλώσσας που ενδιαφέρονται να διεξαγάγουν διαπολιτισμική και διαγλωσσική έρευνα με αντικείμενο τις προσωπικές αφηγήσεις, ανέπτυξαν το πρωτόκολλο Global TALES. Αυτό το πρωτόκολλο ζητά από τα παιδιά να παράγουν έξι προσωπικές ιστορίες ανταποκρινόμενες σε προτροπές που βασίζονται στα συναισθήματα (χαρά, ανησυχία, ενόχληση, περηφάνια, ένα σημαντικό γεγονός και μια προβληματική κατάσταση). Μέχρι σήμερα, αυτό το ελεύθερα διαθέσιμο πρωτόκολλο έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 60 λεπτών θα:

1. Παρέχει μια επισκόπηση του πρωτοκόλλου Global TALES, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από μια παγκόσμια μελέτη.

2. Παρουσιάσει μια ενημέρωση έρευνας προς πρακτική για τη χρήση του πρωτοκόλλου Global TALES.

3. Εξηγήσει πώς οι λογοθεραπευτές μπορούν να αναλύσουν τα προσωπικά δείγματα αφήγησης των παιδιών για να κατευθύνουν τον καθορισμό στόχων και τον εξατομικευμένο σχεδιασμό παρέμβασης.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις.

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για λογοθεραπευτές που εργάζονται με παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

 

Βιογραφικό Εισηγήτριας:

Η Dr Marleen Westerveld είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Λογοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Griffith στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Είναι εν ενεργεία λογοπαθολόγος για περισσότερα από 30 χρόνια και έχει μεγάλη εμπειρία σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες ομιλίας, γλώσσας και ανάγνωσης.

Το ερευνητικό όραμα της Dr Westerveld είναι η «Επιτυχημένη επικοινωνία για όλα τα παιδιά: Στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα». Η δουλειά της είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες από 95 δημοσιεύσεις με κριτές, δύο συγγραφικά βιβλία, πέντε κεφάλαια βιβλίων και περισσότερες από 90 παρουσιάσεις σε συνέδρια, τόσο στην Αυστραλία όσο και στο εξωτερικό. Η Dr Westerveld είναι Επίκουρος/Καθηγήτρια στο Child Well-being Institute στο Πανεπιστήμιο του Canterbury, Πρόεδρος της Ομάδας  Ειδικού Ενδιαφέροντος για την Παιδική Γλώσσα του International Association for Communication Sciences and Disorders (IALP) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του IALP. Είναι η επικεφαλής του έργου Global TALES, με παγκόσμια συμμετοχή 45 ερευνητών παιδικής γλώσσας από περισσότερες από 20 χώρες, των οποίων το κοινό όραμα είναι η βελτίωση της παγκόσμιας διάγνωσης διαταραχών επικοινωνίας σε (πολύγλωσσα) παιδιά.

 

 

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Webinar: Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES

22-05-2024 11:26

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΣΕΛΛΕ διοργανώνει δωρεάν webinar με τίτλο: "Αξιολόγηση και Ανάλυση των Προσωπικών Αφηγήσεων των Παιδιών: Εισαγωγή του Πρωτοκόλλου Global TALES". To webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου, στις 12:00μμ μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ, με εισηγήτρια την Dr Marleen Westerveld. 

Συνάντηση Συλλόγων Λογοθεραπευτών/τριων με τον Υπουργό Υγείας

16-05-2024 14:11

Πραγματοποιήθηκε στις 26/04/24 στο Υπουργείο Υγείας συνάντηση των εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων Λογοθεραπευτών/τριων με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη.

Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

24-04-2024 11:07

Ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει Δωρεάν Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΛΛΕ, Κάνιγγος 10 στην Αθήνα (4ος όροφος / Πλατεία Κάνιγγος – στάση μετρό Ομόνοια) στις 17.00.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Βόλο

Ανάρτηση: 18-06-2024 11:19

Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (Παράρτημα Βόλου) αναζητά για μερική απασχόληση λογοθεραπεύτρια/η. Υποχρεωτικά προσόντα: πτυχίο λογοθεραπείας, άδεια άσκησης επαγγέλματος, καλή γνωση αγγλικής γλώσσας, καλή γνώση χειρισμου H/Y, εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψήφιους).

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Αγία Παρασκευή

Ανάρτηση: 14-06-2024 13:40

Ζητείται λογοθεραπευτής/τρια από Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αγία Παρασκευή (κοντά στο μετρό Χαλανδρίου) για 2-4 μέρες.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Παλλήνη

Ανάρτηση: 12-06-2024 08:51

Θεραπευτικό κέντρο παιδιού στην κεντρική περιοχή της Παλλήνης αναζητά λογοθεραπευτή/τρια για συνεργασία τη νέα σχολική χρονιά από Σεπτέμβριο 2024. Προϋπόθεση να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος καθώς και σχετική εμπειρία σε παιδιατρικό πληθυσμό. Η θέση αφορά απογευματινό ωράριο με ευελιξία στις μέρες και στη σχέση εργασίας είτε με ΙΚΑ είτε με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στον Πειραιά (Καστέλλα)

Ανάρτηση: 10-06-2024 14:00

Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού στον Πειραιά, για τη νέα σαιζόν 2024-2025, αναζητά έμπειρους συνεργάτες Λογοθεραπευτές μερικής απασχόλησης με εμπειρία στον αυτισμό ή/και τη σίτιση. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Άδεια Aσκήσεως Eπαγγέλματος, Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στον Πύργο Ηλείας

Ανάρτηση: 10-06-2024 12:30

Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ανακοινώνει την πρόσληση λογοθεραπεύτριας/η για νέο Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στον Πύργο Ηλείας.
 

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στην Πετρούπολη

Ανάρτηση: 10-06-2024 10:07

Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης που εδρεύει στην Πετρούπολη αναζητάει λογοθεραπευτη/τρια με τουλάχιστον 3ετη εμπειρία στις αναπτυξιακές διαταραχές και στον τραυλισμο για 3φορες την εβδομάδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ