Εκδηλώσεις

(ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ) The ACCENT METHOD for voice therapy

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΕΛΛΕ

ΤΥΠΟΣ: Σεμινάριο

ΠΟΛΗ: Αθήνα

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Fresh Hotel

ΗΜ/ΝΙΑ: 10/09/2016 - 11/09/2016

The ACCENT METHOD for voice therapy

Εισηγήτριες: Sara Harris – Linda Hutchison

10 – 11 Σεπτεμβρίου 2016

Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26 - Αθήνα

 

 

Η Accent Method είναι ένας ολιστικός τρόπος θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να εναρμονίσει αναπνοή, φώνηση, άρθρωση και αντήχηση για την παραγωγή καθαρής και καλά συντονισμένης ομιλίας. Ξεκίνησε από τον Δανό Svend Smith και χρησιμοποιείται ευρύτατα στη Σκανδιναβία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αποτελεί μία αποτελεσματική τεχνική αποκατάστασης για τις διαταραχές φώνησης και τον τραυλισμό, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύτιμο εργαλείο για φωνητική εκπαίδευση σε υγιείς φωνές. Πρόσφατη έρευνα έχει επιδείξει και τη χρησιμότητά της στην ανάπτυξη του δυναμικού εύρους σε τραγουδιστές και ηθοποιούς. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες evidence based τεχνικές.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διδάξει τον τρόπο σκέψης πάνω στον οποίο βασίστηκε η Accent Method, να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να βιώσουν την τεχνική οι ίδιοι και να τους παρέχει τις πρακτικές γνώσεις για τη χρήση της τεχνικής στο χώρο εργασίας τους.

Ένα πολύ μικρό μέρος του σεμιναρίου είναι αφιερωμένο στο επιστημονικό υπόβαθρο και τα ερευνητικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την κατανόηση και εφαρμογή της τεχνικής. Το υπόλοιπό σεμινάριο είναι πρακτικό.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, χωρίς επίσημη μετάφραση. Θα παρέχεται υποβοήθηση στην κατανόηση από τη συντονιστική ομάδα.

 

Επιστροφή

Νέα & Ανακοινώσεις

Ενημέρωση για Λειτουργία Γραμματείας τον Αύγουστο

10-08-2026 09:23

Δωρεάν Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα Νέων Επαγγελματιών

09-06-2026 14:11

Ο ΣΕΛΛΕ διοργανώνει ακόμα μία Δωρεάν Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα για νέους επαγγελματίες λογοθεραπευτές/τριες και τελειόφοιτους/ες φοιτητές/τριες Λογοθεραπείας των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου 2026, στις 10.30πμ, μέσω ZOOM.

Webinar: Οδοντιατρικές παθήσεις και διαταραχές της ομιλίας. Αξιολόγηση, Παρέμβαση, Συνεργασία

22-04-2026 12:00

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές διοργανώνει webinar με θέμα: "Οδοντιατρικές παθήσεις και διαταραχές της ομιλίας. Αξιολόγηση, Παρέμβαση, Συνεργασία" το Σάββατο 23 Μάϊου, 10:30πμ-12:30μμ, μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αγγελίες

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια στο Κερατσίνι

Ανάρτηση: 30-10-2026 09:26

Κέντρο Ειδικής Αγωγής στο Κερατσίνι, αναζητά λογοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για άμεση συνεργασία, 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Ανάρτηση: 27-10-2026 10:27

Όμιλος Κέντρων Αποκατάστασης στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αναζητά Λογοθεραπευτή/τρια πλήρους απασχόλησης (καθημερινές 09:00-17:00). Σταθερές αποδοχές, φιλικό περιβάλλον εργασίας, συνεχής εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο οργανισμό. Δυνατότητα μετακίνησης με όχημα της εταιρίας.

Ζητούνται Λογοθεραπεύτριες/ες στα Μελίσσια Αττικής

Ανάρτηση: 19-10-2026 10:27

Από Παιδιατρικό Κέντρο Λογοθεραπείας & Πρώιμης Παρέμβασης, με έδρα τα Μελίσσια Αττικής, ζητούνται Λογοθεραπευτές/τριες για συνεργασία με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Διαθέσιμες ημέρες συνεργασίας: Τρίτη & Πέμπτη / Τετάρτη & Παρασκευή. Απαραίτητα προσόντα: Πτυχίο Λογοθεραπείας και άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επιθυμητή εμπειρία με παιδιατρικό πληθυσμό, συνέπεια και διάθεση για διεπιστημονική συνεργασία, δυνατότητα άμεσης έναρξης συνεργασίας.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Ρέθυμνο

Ανάρτηση: 07-10-2026 09:31

Κέντρο ειδικών θεραπειών παιδιού & εφήβου στο Ρέθυμνο Κρήτης ζητάει συνεργασία με Λογοθεραπευτή/-τρια. Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στη Νέα Ιωνία

Ανάρτηση: 05-10-2026 09:15

Ζητείται Λογοθεραπευτής/τρια για Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στη Νέα Ιωνία Αττικής με εξειδίκευση στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές για απασχόληση τρεις ημέρες την εβδομάδα. Το πρόγραμμα είναι Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και είναι ήδη πλήρως καλυμμένο με περιστατικά, εξασφαλίζοντας άμεση έναρξη συνεργασίας με διαμορφωμένο θεραπευτικό ωράριο. Απαραίτητα αποδεδειγμένη τριετής εμπειρία και εκπαίδευση σε εξειδικευμένες προσεγγίσεις για άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας με παιδιά και εφήβους, δέσμευση στην επαγγελματική συνέπεια και ομαδικότητα.

Ζητείται Λογοθεραπεύτρια / ης στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Ανάρτηση: 01-10-2026 11:51

Όμιλος Κέντρων Αποκατάστασης στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, αναζητά Λογοθεραπευτή/τρια πλήρους απασχόλησης (καθημερινές 09:00-17:00). Προσφέρονται: σταθερές αποδοχές, φιλικό περιβάλλον εργασίας, συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο οργανισμό, δυνατότητα μετακίνησης με όχημα της εταιρίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ